Artikkelit
Osakeyhtiön perustaminen sähköisesti
Perustin juuri uuden osakeyhtiön sähköisen palvelun kautta. Perustamisessa kesti alle puoli tuntia ja sivusto generoi automaattisesti kaikki yrityksen perustamisessa vaadittavat asiakirjat, joten 10 pistettä ja …
Puoli vuotta meditointia takana – miten olen kehittynyt?
Aloitin alkuvuodesta päivittäisen meditaation harjoittamisen. Keskimäärin olen meditoinut noin 20 minuuttia päivässä – 10 minuuttia aamulla ja 10 minuuttia illalla. Vaikutukset ovat olleet selkeitä: stressaaminen …
Yrityksen ostaminen käytännössä
Lähdin pari viikkoa sitten uuteen yritystoimintaan mukaan ostamalla puolet erään osakeyhtiön osakekannasta. Avaan tässä kirjoituksessa mitä kaikkea yrityksen ostaminen pitää sisällään. Kyseinen osakeyhtiö on sen …
Vertaislainalla joustavaa rahoitusta yrityksille
Lainapohjainen joukkorahoitus on uusi joustava rahoitusmuoto, jonka suosio kasvaa hurjaa vauhtia. Viime vuonna (2016) joukkorahoituksella kerättiin rahoitusta yhteensä 153 miljoonaa euroa, ja lainapohjaisen joukkorahoituksen osuus …
Ulkomaalaispalautus toisesta EU-maasta
Suomalainen arvonlisäverovelvollinen yritys voi hakea toisessa EU-maassa maksamiaan arvonlisäveroja takaisin Verohallinnon ALVEU-palvelun kautta. Ostojen on täytynyt luonnollisesti koskea liiketoimintaa, joten henkilökohtaisten lomamatkojen banaaniveneajelujen arvonlisäveroja on …
Työntekijän palkkaus ja palkanlaskennan perusteet
Työntekijän palkkaaminen on varsinkin pienemmille yrityksille usein suuri taloudellinen riski. Työnantajayrittäjäksi ryhtymistä saattaa vaikeuttaa myös monimutkaiset lait ja erilaiset velvollisuudet, joita tästä seuraa. Pyrin käymään tässä artikkelissa läpi yleisesti työntekijän palkkaamiseen liittyviä käytäntöjä ja kustannuksia, joita työnantajana toimimisesta seuraa.