iZettle maksupääte – omia kokemuksia laitteen käytöstä ja tarjous lukijoille

iZ_Reader_dock_Perspective_Right_Transparent
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

iZettle-maksupääte on uudenlainen langaton kortinlukija. Käyn kirjoituksessa läpi laitteen ominaisuuksia ja omakohtaisia kokemuksiani maksupäätteen käytöstä. Tarjousta etsivät löytävät linkin kirjoituksen lopusta.

iZettle Reader on uudenlainen kortinlukija, joka sopii erityisen hyvin satunnaiseen ja pienimuotoiseen myyntiin, koska sen hinnoittelu on alkumaksun jälkeen pelkästään provisiopohjainen. Maksupäätteen oston jälkeen maksuista veloitetaan 1,0 – 2,75 prosentin maksupalkkiota. Laite tukee lähimaksuja ja sillä voi vastaanottaa maksuja kaikilla yleisillä korteilla. iZettle maksupääte on rekisteröity Ruotsiin ja se täyttää alan vaativimmat turvallisuusstandardit, joten maksut ovat varmasti turvassa.

iZettlen ominaisuudet

iZettle Readerillä voi vastaanottaa korttimaksuja kaikilla yleisimmillä siru- tai magneettinauhakorteilla. Näihin lukeutuvat:

 • MasterCard
 • Visa
 • American Express
 • Maestro
 • Visa Electron
 • Vpay
 • JCB
 • Diners Club
 • China Union Pay
 • Discover

Näiden lisäksi sillä voidaan vastaanottaa lähimaksuja sekä Samsung Pay-, Apple Pay- ja Android Pay -maksuja. iZettlen parhaimpia puolia on, että maksuja voi vastaanottaa missä tahansa, jos pitää maksupäätteen lisäksi mukanaan datayhteydellä varustettua kännykkää. Maksupääte mahtuu helposti esimerkiksi farkkujen etutaskuun.

Laitteen käyttö

iZettlen käyttöönotto on todella helppoa:

 1. Rekisteröidy kirjoituksen lopussa olevan linkin kautta iZettlen käyttäjäksi
 2. Osta ja tilaa maksupääte
 3. Lataa laite, kun se saapuu postissa
 4. Yhdistä laite bluetoothilla esimerkiksi älypuhelimeesi
 5. Vastaanota maksuja

Laitteen akku kestää yhdellä latauksella jopa 8 tuntia, joten se soveltuu hienosti fyysisten myymälöiden lisäksi torimyyntiin tai muihin ulkoilmatapahtumiin.

iZettlen verkkosivuilta löytyvä käyttäjäpaneeli on todella käyttäjäystävällinen. Täältä voidaan hallita muun muassa seuraavia asioita:

 • Arvonlisäveron suuruus kauppa- tai tuotetasolla
 • Kuitissa näkyviä tietoja (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, verkkosivusto, osoite, lisätiedot) -> Nämä tiedot voidaan joko lähettää sähköpostiviestinä tai tekstiviestinä asiakkaalle myyntitapahtuman jälkeen tai tulostaa paperisena kuittina, jos yrittäjä on ostanut itselleen iZettleen integroituvan kuittitulostimen
 • Yrityksen pankkitietoja ja tilitysaikaväliä (talletukset voidaan ajoittaa tapahtuvaksi päivittäin, viikottain tai kuukausittain)
 • Myyntiraporttien lataukset -> käyttäjäpaneelin kautta voidaan ladata kirjanpitoon soveltuvat tositteet. Raportteja voi tulostaa pdf-muodossa tai viedä Exceliin.
 • Tuotevalikoiman hallinta -> Käyttäjäpaneelin kautta voidaan lisätä uusia tuotteita, jonka jälkeen nämä nimikkeet näkyvät iZettle Readerissa (helpottaa myyntiä)
 • Varastonhallinta -> Tuotteiden varastosaldoa voidaan seurata tuotetasolla
 • Asiakkaiden hallinta -> Myynnin yhteydessä asiakkaan sähköposti voidaan lisätä iZettlen asiakashallintajärjestelmään
 • Oman henkilökunnan hallinta -> Käyttäjätilille voidaan lisätä käyttäjiksi yrityksen henkilöstöä

Hinnoittelu

Yrittäjä voi valita maksupäätteelle joko kiinteän tai joustavan hinnoittelun. Kiinteässä hinnoittelussa kaikista transaktioista veloitetaan sama 1,95 % maksupalkkio. Joustavassa hinnoittelussa maksupalkkion suuruus vaihtelee 1,0 % – 2,75 % välillä, riippuen yrityksen kuukausittaisesta myynnistä. Kokeilin iZettlen laskurilla, että missä vaiheessa kannattaisi ottaa joustava hinnoittelu käyttöön, niin laskurin mukaan yli 4800 euron myynnillä maksupalkkio tulee halvemmaksi joustavalla hinnoittelutavalla.

Satunnaista myyntiä harjoittavalla yrittäjälle iZettle on erityisen hyvä valinta, sillä kiinteän 1,95 % maksupalkkion lisäksi laitteesta ei veloiteta muita juoksevia maksuja. Laitteen lunastaminen maksaa 49 euroa (tästä artikkelista löytyvän linkin kautta ostettuna), jonka jälkeen laitteen voi vaikka unohtaa pöytälaatikkoon, ilman että tästä koituisi mitään muita kuluja.

iZettle ja verkkokauppa

iZettle tarjoaa nykyään myös mahdollisuutta verkkokaupan luomiseen Go PLUS -tilaajille. Verkkokauppa perustuu Selz-teknologiaan.

Käyttäjä voi luoda kokonaan uuden verkkokaupan, lisätä jo olemassa oleville verkkosivuille maksupainikkeita tai yhdistää verkkokauppaominaisuuden yrityksen Facebook-sivuille. Uusi verkkokauppa luodaan iZettlen tarjoamilla valmiilla teemoilla. Mikäli yrityksellä on ollut jo aiemmin käytössä iZettlen maksupääte ja varastonhallinta, niin verkkokauppa synkronoi varastotiedot automaattisesti yrityksen tililtä.

Itselläni ei ole iZettlen verkkokaupasta omakohtaista kokemusta.

Omia kokemuksia maksupäätteen käytöstä

Tilasin itse maksupäätteen pari viikkoa sitten ja ensimmäiset maksut otin vastaan viime viikonloppuna. Olen ollut todella tyytyväinen laitteeseen. Maksupääte liitetään bluetooth-yhteyden avulla nettiyhteyden sisältävään kännykkään tai tablettiin (käyttöjärjestelmä Android tai iOS). Maksupäätettä operoidaan iZettlen oman applikaation avulla. Applikaatioon voi tallentaa oman tuotevalikoimansa, jonka jälkeen myyntitapahtuman yhteydessä voi vain näppäillä valikoimasta oikeat tuotteet ja veloittaa oston. Applikaation kautta voi myös lähettää muutamalla näppäilyllä kuitin asiakkaan sähköpostiin tai kännykkään. Aivan uskomattoman kätevää toimintaa. Käteismaksut voi lyödä laitteeseen ilman provisiota, joten tämän avulla voi pitää käteismyynnistä ilmaiseksi kirjanpitoa. Myyntiraportin saa tallennettua iZettlen asiakassivuilta pdf-muodossa. Raportissa on eriteltynä myydyt tuotteet (jos on käytetty tuotevalikoimaa) ja tarvittavat tiedot kirjanpitoa varten.

izettle maksupääte - tarjous ja omia kokemuksia laitteen käytöstä

iZettle lupaa maksupäätteen akulle 8 tunnin kestoa tai sataa myyntitapahtumaa. Itselläni se toimi ilman mitään ongelmia 6 tunnin myyntiajanjakson ajan. Maksut ovat menneet 4g-yhteyden kautta 1-2 sekunnissa läpi. Maksupäätteen ja puhelimeni välillä on ollut noin metrin verran väliä maksujen aikaan, joten yhteyden kantama riittää helposti.

Tarjous iZettleä hankkiville

iZettlen normaali arvonlisäveroton hinta on 79 euroa, mutta linkkini kautta sen saa 49 eurolla (alv 0 %). Maksupäätteen voi tilata täältä.

Johtopäätökset

Kirjoituksesta tuli todella ylistävä, mutta ensimmäisten kokemusteni perusteella se on todellakin ansaittua. iZettle maksupääte on hinnoittelunsa puolesta halvin maksupääte muutaman tuhannen euron kuukausimyyntiin asti. Satunnaiseen myyntiin iZettle on ehdottomasti paras ratkaisu, koska siinä ei ole lainkaan kiinteitä kuukausimaksuja.

 

Teksti sisältää affiliate-linkin. Affiliate-toiminta ei ole vaikuttanut arviooni, sillä kirjoitin artikkelin ennen kuin toiminta tuli edes mieleeni. Päätin samalla vaivalla hankkia lukijoille alennuskoodin ja itselleni pientä rahallista hyötyä.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

3 thoughts on “iZettle maksupääte – omia kokemuksia laitteen käytöstä ja tarjous lukijoille”

 1. Izettle no thaks

  Pieni varoitus Izettlen käytöstä. Tein vikailmoituksen tukeen, minkä vastauksena Izettle -tili poistettiin. En ole vielä saanut selvitystä miksi näin meneteltiin. Joka tapauksessa nyt kaksi myymälääni ovat ilman korttimaksuja, mistä tulee varmasti myyntitulojen menetyksiä. Oma villi veikkaukseni on, että homma liittyy PayPalin ostettua Izettle. Kyseinen Paypal on ollut surullisen kuuluisa, siitä että saattaa mielivaltaisesti hetkeksi jäädyttää tilisi kun tekevät jotain tarkastuksia yms… Jokatapauksessa itse alan kallistua Izettlen tyyliseen OP:n Miuraan. Ainakin sivujen mukaan vaikuttaa hyvältä ja on sentään suomalaisen pankin hallinnoima palvelu, niin ongelmatilanteessa luulisi olevan helpompi asioida. Onko kellään kokemuksia OP Kassa XS / Miura -maksupäätteestä?

  1. Yritysvinkit

   Hei,

   Tuo tarjous on ollut aina 49 euroa. Normaalisti maksupääte maksaa 79 euroa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.