Epämukavuusalue ja itsensä kehittäminen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Eilisen Kauppalehdessä (nro 179/2017) oli mielenkiintoinen henkilökuva KPMG:n pääekonomistista Constance Hunterista. Artikkelissa hän kertoi ajatuksiaan työn ja yritysmaailman käynnissä olevasta murroksesta. Tämä yhteiskuntaa ja yritysmaailmaa murtava voima on tietenkin digitalisaatio. Hunterin eräs kommentti kiteyttää aiheen, josta minun on pitänyt kirjoittaa jo aikaisemmin, eli kehittyminen yrittäjänä sekä ihmisenä.

Menestyneimmät työntekijät ovat niitä, jotka opettelevat jatkuvasti uutta. Ei ole väliä sillä, missä vaiheessa työuraansa on, aina kannattaa opetella uutta ja suuntautua aktiivisesti etsimään uutta.

Kommentti sopii sekä yrittäjyyteen, että yleisesti elämään. Systemaattisella oppimisella ja itsensä kehittämisellä saavuttaa tuloksia, kunhan on valmis uhraamaan vapaa-aikaansa tavoitteidensa eteen. Toimistotyöntekijä voisi puolen tunnin päivittäisellä panostuksella tehdä itsestään vuodessa Excelin ja jonkin toisen ohjelmiston huippuosaajan. Insinööri voisi samalla panostuksella tulla jonkin 3D-mallinnusohjelman asiantuntijaksi. Kohdistamalla ajankäyttönsä oikeisiin asioihin pystyy varmasti etenemään urallaan ja elämässään.

Vielä normaalia oppimistakin tehokkaampaa on, jos heittäytyy omalle epämukavuusalueelleen oppimaan. Uskon, että uudessa toimintaympäristössä on mahdollista kehittää osaamisen lisäksi myös luonnettaan. Jatkuva altistuminen uusille tilanteille kehittää ihmisen perustavanlaatuisia ominaisuuksia.

Itselleni suurimpia epämukavuusalueita on ollut oman yrityksen perustaminen. Projekti oli ajoittain jopa hieman ahdistava, vaikka kyseessä oli lähinnä pienimuotoinen testiyritys. Hallinnollisen puolen lisäksi myös myynti ja markkinointi on ollut ajoittain epämukavuusalueella toimimista. Tällä hetkellä työstän paljon mittavampaa yritysprojektia, mutta tämä ei puolestaan jännitä enää yhtään. Epämukavuusalueesta on tullut normaali tila. Tämä vapauttaa aivokapasiteettia oikeasti tärkeiden asioiden suunnitteluun.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Comment

Your email address will not be published.